Érzelmek a teológiában és a lelkészi szolgálatban
(svájci-magyar továbbképzés lelkésznõk számára)
LT'13.7.
Vezető: Karin Baumgartner-Vetterli (lelkipásztor, Schaffhausen Sieblingen); Elke Rüegger-Haler (lelkipásztor, Zürich-Wipkingen); Dr. Bodó Sára (egyetemi docens, Debrecen); Dr. Csoma Judit (lelkipásztor, Berekfürdõ)
Időpont: 2013-11-04 - 2013-11-07
Hely: Berekfürdõ, Megbékélés Háza
Csoport létszám: 20-25 fő
Tanóra: 15
Részvételi díj: 12000 Ft/fő
A tanulmányi képzés kiemelt témája, annak a kérdésnek a körüljárása, hogy miként alakítanak bennünket a munkánkban érzéseink megélése vagy azok elfojtása? Hogyan és hol élhetjük meg autentikusan a hozzánk tartózó pozitívnak vagy/és negatívnak tartott érzéseinket? Mi a helyzet ma a lelkésznõk lelki egészségével? Hogyan találjuk meg az egyensúlyt a “gondolkodom tehát vagyok” és az “érzelmeim vannak tehát vagyok” látszólagos feszültségében.
Milyen példákat találunk a Bibliában arra nézve, hogy az érzelemteljes megnyilvánulás közelebb hozza Istent és embert egymáshoz. Az egymással megbékélt különbözõségek megerõsítenek /Az igaz érzelmek a teológiában megóvnak az érzelgõsségtõl.
A svájci és magyar elõadók közös tanulmányi képzésre várják a magyarországi valamint erdélyi, felvidéki és kárpátaljai magyar református lelkésznõket. A találkozás célja, a különbözõségek elle-nére megtalálni a teológiai azonosságokat, amelyek a mindennapos gyülekezeti szolgálatot megerõsítik.

Megjegyzés: A képzés elõadásai és csoportos megbeszélései alatt folyamatos tolmácsolás lesz.
A részletek iránt érdeklõdni: (csomajuditmargit@gmail.com).