Isten angyalainak nincs szárnya?
Avagy metafizikai denevérek a protestáns teológiában
LT'14.7.
Vezető: Dr. Marjovszky Tibor (egyetemi docens/DRHE) Dr. Ferencz Árpád (egyetemi adjunktus/DRHE) Dr. Kókai Nagy Viktor (egyetemi adjunktus/DRHE)
Időpont: 2014-10-12 - 2014-10-14
Hely: Beregdaróc, Hét Csillag Konferencia Központ
Csoport létszám: 20 fő
Tanóra: 15
Részvételi díj: 12000 Ft/fő
Az angyalok a protestáns teológia azon témái közé tartoznak, amely­re nem különösebben sok szót veszteget teológiánk. A keresztyén egyház hagyományaiban az angyaloknak különleges és kiemelt szerep jutott minden idõkben, de a protestáns teológia mindmáig adós ma­radt az angelológia kérdésének kifejtésével. Annál is inkább érdekes ez, mert azért valljuk a Sola scripturat és a Bibliában mégis csak ben­ne vannak az angyalok.
A továbbképzõ tanfolyam az angyalok teológiai és spirituális jelentõségével foglalkozik. A témát a biblikus, rendszeres és gyakorlati teológiai szemszögbõl járjuk körül, hogy ezzel segítsük a lelkipásztorokat ennek a teológiai kérdésnek a feldolgozásában.

Ajánlott irodalom:
Ferecz, Árpád: Metafizikai denevérek a múlt és a jelen között: Angyalok a mai protestáns teológiában, in: Katekhón: keresztény teológiai filozófiai és kulturális folyóirat, 2013/1, 53–67.
Westermann, Claus: Isten angyalainak nincs szárnyuk, Budapest, Kálvin Kiadó, 2000.
Xeraviths, Géza – Tamási, Balázs – Szabó, Xavér: Angyalok az ókortól Szent Tamásig, Budapest, L’Harmattan Kiadó, 2012.