Hogyan csináljunk bibliaiskolát?
(Egyházunk krízise – mint lehetőség 7.)
LT’16.4.
Vezető: Püski Lajos (lelkész, Debrecen-Nagyerdő)
Időpont: 2016-10-24 - 2016-10-26
Hely: Berekfürdő, Megbékélés Háza
Csoport létszám: 15-20 fő
Tanóra: 15
Részvételi díj: 12000 Ft/fő
Egyre többször találkozunk (keresztelések, esküvők, egyházi iskolába jelentkező, vagy hittanos gyermekek szülei, spontán érdeklődők... révén) olyan felnőttekkel, akik nem, vagy hiányosan kaptak vallásos neveltetést, de felmerül a Biblia megismerésének vágya, esetleg a felnőtt keresztelés és konfirmáció kérdése is.
Mi legyen a célunk? Mit és hogyan cselekedjünk? Megalkuvó „gyorstalpalást”, vagy az alaposabb bibliai ismereteket is adó és megtérést elősegítő egy tanéves bibliaiskolát válasszuk? Hogyan állítsunk össze egy bibliaiskolai anyagot? Mennyire vesszük komolyan az emberek szabadságát, felelősségét és a ránk bízott evangéliumot?
A bibliaiskolai csoport szervezésének, gyülekezetbe való beépítésének elméletét, gyakorlatát, részleteit próbáljuk meg áttekinteni, és tematikáját közösen kidolgozni a résztvevők tapasztalatait is figyelembe véve.
Ebben az égetően fontos folyamatban jelen van a Szentlélek munkája, a másik ember felelőssége, mi most is a magunk lehetőségeit és feladatait fogjuk átgondolni, mert egyházunk krízisében a bibliaiskola falun és városon is nagyon hasznos missziói eszköz lehetne.
Szeretettel hívlak közös gondolkozásra, munkára, tapasztalat cserére, példák elemzésére, hogy bátrabb és áldásosabb lehessen szolgálatunk.

Tematika:
1. Helyzetfelmérés
2. Mi a célunk a Bibliaiskolával?
3. Hogyan és miért hívogassunk a Bibliaiskolára?
4. Állítsuk össze a bibliaiskolai anyag vázlatát
5. Az anyag első harmadának részletei
6. Az anyag második harmadának témái
7. Az anyag harmadik harmadának tartalma
8. Mi legyen a folytatás?