„Örülj az életednek – és vállald fel azt is, amit
veszteségeivel rád mér”

VI. Svájci – magyar lelkésznő konferencia
LT’16.6.
Vezető: Karin Baumgartner-Wetterli (lelkipásztor, Svájc-Schaffhausen) Elke Rüegger-Haller (lelkipásztor, Svájc-Zürich) Dr. Csoma Judit (lelkipásztor, Berekfürdő)
Időpont: 2016-11-07 - 2016-11-10
Hely: Berekfürdő, Megbékélés Háza
Csoport létszám: 15-20 fő
Tanóra: 20
Részvételi díj: 15000 Ft/fő
2016. november 7–10. (Kezdés november 07. délután 5 óra, befejezés 10. ebéd 13. óra)

Az egyházi munka bármely területén dolgozzunk, legyünk gyülekezeti vagy intézeti lelkipásztorok, vallást tanítók, lelkigondozók, legyünk együtt öregekkel, betegekkel, sérült lelkekkel, mindennapi feladatunk az evangélium, az örömhír hirdetése, sőt mindennapi megélése. Szinte munkahelyi előírás a számunkra, hogy „ébredj boldogan, használd jól és jóra a napodat, légy jó magadhoz és másokhoz, hogy aztán megelégedéssel várd és fogadd az estét.”
Igyekszünk is nap, mint nap, hogy teljesítsük ezt. Mégis hogy tegyünk ennek eleget, amikor veszteségeinkkel kell szembenézzünk: elveszítjük terveinket, elképzeléseinket, célkitűzéseinket, vágyainkat. Elveszítjük fiatalságunkat, egészségünket. Elveszítjük szeretteinket, és se időnk, se lehetőségünk nincs, hogy szembenézzünk veszteségeinkkel és méltóképpen elgyászoljuk azokat. Ilyenkor - még kimondani is félelmes - néha úgy érezzük, hogy elveszítjük hitünket is, legalább is a hivatásunkban.
Csak abban reménykedhetünk, hogy az Isten ilyenkor sem veszít bennünket szem elől.
Veszteségeinkre, megélt és meg nem élt gyászainkra tekintünk rá, és keresünk útmutatást a Szentírásból, előttünk járt hasonló élethelyzetet megélt embertársaink példájából és saját élethelyzetünkből.
A továbbképzésen részt vehetnek határon túli és más egyházkerületekben dolgozó kolleganőink. Az ő részvételüket különböző mértékben a HEKS támogatja.
A továbbképzéshez kapcsolódó előadások, foglalkozások tolmácsolásáról gondoskodunk. A német nyelv ismerete megkönnyíti a svájci előadókkal való kapcsolattartást.

Jelentkezés a Tiszántúli Református Lelkésztovábbképző Intézetnél. (www.lelkesztovabbkepzo.hu)
A részletekről érdeklődni : csomajuditmargit@gmail.com Tel: +36-30-68-11-960