„Tanúim lesztek” kurzus vezetésére felkészítő képzés
LT'23.1.
Vezető: Dr. Lovas András (lelkipásztor, egyházkerü- leti missziói referens, DM) Dani Eszter (lelkipásztor, Solymár) Dr. Harmathy András (lelkipásztor, Szentendre) Püski Dániel (lelkipásztor, Debrecen-Úrréti Ref. Missziói Egyházközség)
Időpont: 2023-04-23 - 2023-04-27
Hely: Berekfürdő, Megbékélés Háza
Csoport létszám: 20 fő
Tanóra: 25
Részvételi díj: 28000 Ft/fő
A lelkésztovábbképzés célja a lelkészek felkészítése a „Tanúim lesztek” tanítvány és munkatársképző kurzus vezetésére, egyben missziológiai alapozással olyan gyakorlatban használható missziói ismeretek és készségek elsajátítása, melyek minden lelkész számára hasznosak a gyülekezeti szolgálat missziói szemléletű végzésében.
A kurzus célja: a missziói identitás felismerése és megerősítése.
A résztvevők az egyház misszióját és személyes elhívását Isten missziójának fényében képesek értelmezni, a Biblia nagy története alapján és ennek megértett igazságát képesek mások számára elmondani. E mellett cél a szívbeli átformálódás, ami Isten és az ő világának áldozatosabb szeretetében mutatkozik meg. Végül cél, hogy tudatosan, kezdeményező és gyakorlati módon forduljanak Isten, Isten népe és Isten világa felé, hogy abban mások számára áldássá váljanak.
A „Tanúim lesztek” kurzus résztvevői hétről hétre a közös feldolgozásra készülve online előadásokat hallgatnak meg, cikkeket olvasnak, és gyakorlati feladatokat végeznek - ezek által formálódnak nem csak tudásban, de egész személyiségükben, gondolkodásban és gyakorlatban is. A kurzus végzése intellektuális kihívást is tartalmaz, ezért olyan gyülekezeteknek ajánlott, ahol a gyülekezeti tagokból formálható egy olyan csoport, akik a teológiai szakirodalom olvasását is
vállalni tudják.
A lelkésztovábbképzésre a jelentkezőknek előre el kell végezni feladatokat, melyek lehetővé teszik a négynapos képzésen a teljes éves anyag áttekintését. Ezen olvasmányok és gyakorlati feladatok elvégzése feltétele a lelkésztovábbképzésen való részvételnek.
Ajánlott irodalom:
Bartholomew, Craig G. - Goheen, Michael, W: A nagy történet.
Hogyan találjuk meg a küldetésünket a Biblia elbeszélésében?, Budapest, Kálvin Kiadó, 2018.