Godly Play-tréning
LT'23.8.
Vezető: Dr. Kodácsy-Simon Eszter (teológus, hittanár, Godly Play-tréner, tanszékvezető egyetemi docens EHE)
Időpont: 2023-10-24 - 2023-10-26
Hely: Berekfürdő, Megbékélés Háza
Csoport létszám: 15 fő
Tanóra: 22
Részvételi díj: 18000 Ft/fő
A Godly Play eltér attól a tanítási modelltől, amelyben a tanár mondja meg a gyerekeknek, hogy mit kell tudniuk és hinniük. A Godly Play segít a gyerekeknek abban, hogy saját maguk fedezzék fel Isten jelenlétét az életükben, elsajátítsák a keresztény és biblikus nyelvhasználatot, és a saját, lelki élményeiken keresztül éljék meg a személyes kapcsolatukat Istennel. A Godly Play összekapcsolja Isten népének történeteit a gyermek saját tapasztalatával. Célja, hogy megmutassa, hogyan lehet nyitottnak lenni a Teremtőre, a Megváltóra és a Szentlélekre mindig, minden helyen.
Sok mindent meg lehet tanulni előadásokból és könyvekből, de a Godly Play-t személyesen, belülről kell megismerni. Ez a tréning ezt a tanulást teszi lehetővé. A résztvevők megtapasztalhatják a történetek erejét, megtanulhatják a történetmondás lényegét. Megismerhetik, hogyan kell létrehozni a teret, és vezetni a foglalkozást. Felfedezhetik a gyermekek lelki világát. Megérthetik a Godly Play alapjait. Felfrissülhetnek és feltöltődhetnek lelkileg és szellemileg.
A képzésen a kölcsönös figyelem imádságos légkörében tanulunk, akkreditált és tapasztalt Godly Play oktatókkal.

Ajánlott irodalom:
Berryman, Jerome W.: Teaching Godly Play: How to Mentor the Spiritual Development of Children, Denver, Abingdon Press, 1995.
Nye, Rebecca: Children’s Spirituality: What it is and Why it Matters, London, Church House Publishing, 2009.