Spirituális erőforrásaink tudatosítása
önismereti műhely
LT'23.11.
Vezető: Dr. Mézes Zsolt László (lelkész, pszicho­ dráma és bibliodráma vezető, mentálhigiénés szakember, DRHE)
Időpont: 2023-11-13 - 2023-11-15
Hely: Beregdaróc, Hét Csillag Konferencia Központ
Csoport létszám: 16 fő
Tanóra: 15
Részvételi díj: 15000 Ft/fő
„...bizonyos, hogy az ember tiszta önismeretre csak akkor jut el, ha előbb Isten ábrázatát vizsgálja s Isten belső szemléletéből tér az önvizsgálatra.” (Kálvin)
A továbbképzés a személyes Istenhez közeledést, a spiritualitás elmélyítését segíti különböző dramatikus technikákkal. A zárt csoportban olyan saját élmény alapú önismereti témájú gyakorlatokat végzünk, amelyek a személyes hitet és hivatást erősíthetik.
Istenismeret és önismeret összefüggései kerülnek megtapasztalásra, olyan eszközök révén, amelyeket a spiritualitás és a lélektan tárházából merítünk.
Lelkészként, lelkigondozóként személyiségünkkel dolgozunk. Mint eszköz, szükséges e személyiség ápolása fizikai, lelki és spirituális szempontok szerint, ami által tudatosodhatnak erőforrásaink. Ez az Istenhez vezető út megtisztításaként is felfogható, amelyet mindenki a maga készségei, képességei és igényei szerint végez. A képzés ehhez a folyamathoz nyújt segítséget.

Ajánlott irodalom:
Jálics Ferenc: Tanuljunk imádkozni, Kecskemét, Korda Kiadó, 1998.
Kálvin János: Institutio Christianae Religionis. A keresztény vallás rendszere (I.1.: A teremtő Isten megismerése), Budapest, Kálvin Kiadó, 2014.