„Tiszteld atyádat és anyádat!” Szülői mintáink ereje
Dramatikus önismereti műhely
LT'24.10.
Vezető: Dr. Mézes Zsolt egyetemi adjunktus (DRHE)
Időpont: 2024-11-18 - 2024-11-20
Hely: Beregdaróc, Hét Csillag Konferencia Központ
Csoport létszám: 15 fő
Tanóra: 15
Részvételi díj: 15000 Ft/fő
Életünket szüleinktől kaptuk. Átadtak nekünk megannyi látható és láthatatlan élettapasztalatot, amelyeket sokszor nem tudatosan ismétlünk. A három napos műhelyben dramatikus gyakorlatokkal nézünk rá a bennünk élő apa- és anyaképeinkre. Szívünkben egész életünkben hordozzuk szüleinket, de leginkább tőlünk függ, hogyan tudjuk megeleveníteni e képek mögötti életadó erőt hivatásunkban, kapcsolatainkban és gyermekeink nevelésében.
A képzés saját élmény alapú. Ez azt jelenti, hogy saját személyiségünkkel dolgozunk. Emlékeinkkel, érzéseinkkel és gondolatainkkal. Mentálhigiénés és dramatikus eszközökkel, a saját tapasztalatok megelevenítésével segítjük a spiritualitáshoz vezető út megtisztítását, tudatosítjuk szülőképeink jelentőségét ebben a folyamatban.
A továbbképzésre azokat várjuk, akik nyitottak a személyes szülőképükkel való foglalkozásra, annak feltárására, hogyan függ ez össze a személyes Istenhez közeledéssel. A zárt csoportban olyan saját élmény alapú önismereti témájú gyakorlatokat végzünk, amelyek a személyes hitet és hivatást erősíthetik. A képzés ehhez a folyamathoz
nyújt segítséget.

Ajánlott irodalom:
Schützenberger, Anne Ancelin: Ős-szindróma. Transzgenerációs pszichoterápia és a családfa rejtett kötelékei, Budapest, Medicina, 2016.
Wolynn, Mark: Örökölt családminták, Budapest, Édesvíz Kiadó, 2017.