Tábort szervezõ gyülekezet
– gyülekezetépítõ tábor
LT'11.3.
Vezető: Püski Lajos /lelkipásztor, Debrecen-Nagyerdõ/
Időpont: 2011-05-06 - 2011-05-07
Hely: Várhegy Üdülõ, Sátoraljaújhely
Csoport létszám: 50 fő
Tanóra: 9
Részvételi díj: 5000 Ft/fő
A regisztrációs díj 5000 Ft (lelkészeknek), 3000 Ft (laikusoknak).

Sokan kérdezgettek már minket a Debrecen-Nagyerdei Gyülekezet 350 fõs többgenerációs táborairól, és néhány falusi és városi gyülekezet is szervez már ilyen táborokat. De ne rémülj meg, két évtizede mi is 20−40 fõs hetekkel kezdtük. Miért vágyakoznak fiatalok, felnõttek, idõsebbek 16.-szor is a többgenerációs táborba? Hogyan lehet a közösségépítés hatékony eszközévé tenni az ilyen táborozásokat a falusi és városi gyülekezetekben? A mostani többszörös értelemben is különleges interaktív kurzusra egy-egy gyülekezetbõl min. 2, max. 4 fõt várunk, vagyis feltétlenül hozz magaddal néhány nem lelkészi munkatársat is! Azért van hétvégén ez a rövidebb kurzus, hogy a nem lelkészi munkatársak könnyebben eljöhessenek.
Fedezzük fel együtt a többgenerációs táborozásban rejlõ gyülekezetépítõ lehetõségeket! Szeretettel hívlak, (nem csak a Tiszántúlról!), mint „õstáborozóst”, hogy felfrissüljünk, és ha eddig nem táboroztattál, akkor azért, hogy inspirációt, segítséget kapj hozzá. Remélem, hogy egymást gazdagíthatjuk fent a hegyen, valós tábori (sátoraljaújhelyi Várhegy Üdülõ) környezetben tartandó szemléletformáló továbbképzésen!

Tematika:
Missziói alapvetés: a többgenerációs tábor helye, szerepe a gyülekezetépítésben.
Hogyan jut el egy gyülekezet oda, hogy többgenerációs tábort szervezzen?
A tábor lelki tartalmáról: témaválasztás, felkészülés, munkatársi felkészítés, tábori csoportvezetés, fiatalok és idõsebbek szempontjai, stb.
A tábor struktúrája, közösségi íve: napirend, lelki és fakultatív programok.
A táborozás hogyan lehet (munkatársak, alternatív liturgiák, generációk találkozása, tagok aktivizálása által, utómunka, stb.) a gyülekezet megújulásának eszköze?

Ajánlott irodalom:
Püski Lajos: Többgenerációs nagytábor, In: Confessio 2010/3 112−117.
Nagyerdei gyülekezeti újság a Szivárvány évenkénti 8. száma, megtalálható a: www.refnagyerdo.hu honlapon.

A nem lelkészi résztvevõknek is szükséges
jelentkezési lapot kitölteni!