Egyházunk krízise – mint lehetõség (3.)
Hogyan hozzunk embereket gólhelyzetbe?
Avagy: hogyan segíthetjük az érdeklõdõket a megtérés felé?
LT'11.7.
Vezető: Dr. Gaál Sándor /egyetemi docens, DRHE Missziói és Felekezettudományi Tanszék/ Püski Lajos /lelkipásztor, Debrecen-Nagyerdõ/
Időpont: 2011-09-19 - 2011-09-21
Hely: Berekfürdõ, Megbékélés Háza
Csoport létszám: 20-25 fő
Tanóra: 15
Részvételi díj: 12000 Ft/fő
Egyházunk krízisét, mint missziói lehetõséget vizsgáljuk ebben az önálló egységekbõl álló sorozatban, melybe most is be lehet kapcsolódni.
Az érdeklõdéstõl a hitben és szolgálatban való elkötelezõdésig vezetõ folyamat elsõ részét, a hitre jutáshoz vezetõ kezdõ lépéseket fogjuk részletesen elemezni. A megtérés összetett lelki folyamatában jelen van a Szentlélek munkája, a másik ember felelõssége; mi most a magunk lehetõségeit és feladatát fogjuk vizsgálni.
A gyakorlatiasságot és életszerûséget segítendõ, találkozunk majd felnõttként megtért testvérekkel, akiket a kurzus résztvevõi kérdezgethetnek akadályokat is legyõzõ lelki keresésük és megtérésük tanulságos részleteirõl. A tapasztalatokat közösen fogjuk elemezni.
A vallásos neveltetést nem vagy csak hiányosan kapott, de érdeklõdõ felnõttek személyes hitre és elkötelezõdésre segítése a falusi és városi gyülekezetek jövõjét megalapozó, ezért kiemelt fontosságú része küldetésünknek. Szeretettel várjuk közös gondolkozásra, hogy áldásosabb legyen szolgálatunk ezen a „járatlan” úton.

Tematika:
Keressünk kapcsolódási pontokat!
Bontsuk le az akadályokat!
A hitbeli döntés szükségességét hogyan mutathatjuk meg?
Legyen külön alkalom is az érdeklõdõknek!
Beszélgetés felnõttként megtértekkel.
A beszélgetés tanulságainak elemzése.
Tanuljuk és tanítsuk ezeket a missziói lépéseket.
Összegzésként személyes vallomások.

Ajánlott irodalom:
Douglass, Klaus: Az új reformáció, Budapest, Kálvin Kiadó, 2002.